Skip to main content

(leestijd 3 min)

Als je denkt aan een mooie fotoreeks in de buitenlucht, wanneer zou je die dan maken?
Waarschijnlijk denk je dan: de lente! Want wie houdt er nu niet van dat frisse groen en het warmer wordende zonlicht? Prachtig om in deze tijd foto’s te laten maken. Met een beetje geluk kun je zonder jas of zelfs met korte mouwen naar buiten. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan om juist níet te kiezen voor dit seizoen?
Neem deze vijf voordelen van een winterse shoot even in je op:

Voordeel 1: magisch winterlicht!
De winter heeft prachtig blauwig licht, wat heel mooi is op foto’s. Koele tinten en een rustgevende en filmische sfeer. Stiekem is dit licht veel beter geschikt dan fel licht in de lente of zomer.

Voordeel 2: jij kiest de kleuren
Lente- en zomerfoto’s zijn al snel erg kleurrijk: het groen, de bloemen, de blauwe lucht. Ze stralen, maar stelen óók de show. Maar wist je dat je in de winter kan uitpakken met prachtige warme kleuren, waarmee jij in de spotlight staat? Met een roze sjaal of grofgebreide trui maken we een perfecte balans met het koele winterse decor. Natuurlijk help ik je kiezen wat past bij jou en de locatie!

Voordeel 3: special effects
Mist en dauw komen veel voor in de winter. Ze geven prachtige effecten op foto’s. De achtergrond wordt dromerig en je kan wolkjes blazen. Vinden kindjes ook erg leuk!

Voordeel 4: rustige sfeer
Een kenmerk van winterse foto’s is dat de tinten rustiger zijn en je meer invloed hebt op de sfeer van de foto’s. Als je van plan bent om prints in huis op te hangen, dan kan dit een groot voordeel zijn.

Voordeel 5: de beloning
De beloning. Eerlijk is eerlijk: het is niet altijd lekker behaaglijk om in de kou foto’s te maken, maar als de shoot erop zit kun jij achterover zitten met je voetjes omhoog. Mét een kop warme chocomel en taart.
En dan.. is het wachten op dat mailtje met jouw prachtige winterse foto’s!

Een bijkomend voordeel is dat de lente simpelweg een ontzettend populair seizoen is voor fotografie. In de winter heb je dus meer keus uit data om jouw foto’s te laten schieten. En denk je nu nog steeds: ik blijf echt liever binnen en overweeg je het voorjaar te kiezen voor jouw shoot: plan dan, het liefst, een paar maanden van tevoren in om zeker te zijn van je boeking. Maar ik zou bijna willen zeggen: give it a try, ik weet zeker dat het niet teleurstelt! 

Food for thought.

Twijfels of vragen? Mail gerust vrijblijvend: info@gewoondanielle.nl