Skip to main content
 

Zwolle als decor

voor jouw fotoshoot

Zwolle is niet de stad waar ik ben opgegroeid, maar de plek die ik met mijn hart heb gekozen. Studie heeft mij naar deze mooie stad geleid en inmiddels kan ik me niet voorstellen hoe het zou zijn om ergens anders te wonen.

Ik werk veel in en om Zwolle, maar ook vaak letterlijk midden IN het centrum. Ik ben trots dat ik een Zwolse fotograaf mag zijn! Zwolle is namelijk bij uitstek een perfecte stad voor fotografie. Het is er, doordat een groot deel van de stad zo oud is, heel sfeervol. En omdat de stad snel groeit en ontwikkelt is er ook ontzettend veel verscheidenheid. Je vindt er eigenlijk alles.

Wil jij een fotoshoot plannen, maar twijfel je over een plek of heb je misschien helemaal geen idee? Lees dan even verder, want hieronder vind je verschillende plekken in Zwolle waar ik graag kom met gezinnen, bruidsparen, families en ondernemers om prachtige foto’s te maken. Ook lees je meer over de afwegingen die ik maak als het aankomt op het kiezen van een geschikte plek voor een fotoshoot.

Gezelschap & ruimte

meer dan sfeer

Een locatie voor een fotoshoot wordt niet alleen gekozen op basis van de sfeer. Ook het aantal mensen dat voor de lens komt is bepalend. Met een familie met drie kinderen kies ik minder snel een stadse setting. Liever kies ik, of beter ‘kiezen wij’, liever een ruimere setting in de natuur. Dat is voor kinderen veel meer ontspannen – en dat zie je terug in de foto’s. Voor honden geldt dat trouwens ook ;). Met een zwangere die met haar mooie buikje op de foto wil, past een locatie waar zij echt het middelpunt kan zijn. In de natuur of in de stad. Met één model heb je simpelweg wat meer mogelijkheden dan met een groep mensen.

Karakter

wat bij jou past

Nog iets om in je achterhoofd te houden bij het kiezen van een locatie is het karakter dat je in de foto’s wil zien. De sfeer, het gevoel. Natuurlijk denk ik daar als fotograaf over mee. Een zakelijk portret vraagt, afhankelijk van de sector waarin je werkt of werk zoekt, vaak meer om een helder beeld zonder teveel afleiding. Vaak is een locatie in de stad dan passend, of binnen in een horecagelegenheid of bedrijfspand.

Een fotoshoot met verliefde mensen doe ik dan weer graag langs de grachten, maar kan ook goed in het bos. Het karakter van de plek past bij het verhaal; daar gaat het om. Ben jij dol op de natuur, dan voelt het misschien niet zo ‘jij’ om in de Kromme Jak af te spreken. Kortom: jij kiest de sfeer die bij jou past! En als je twijfelt, dan help ik je natuurlijk.

Voor elk seizoen

een geschikt decor

Vanzelfsprekend is het zo dat niet elke plek in Zwolle op alle momenten in het jaar even uitnodigend is. Toch kun je het hele jaar door zo veel prachtige fotolocaties bezoeken. Is het kil en koud? Denk dan aan de stadse grachten, de omliggende bossen (die ook in de winter groen zijn!), de gezellige straatjes in het centrum, de stadsmuren of binnen in een leuke koffiezaak! Herfstig? Dan kiezen we een mooi stadspark: de Potgietersingel, Molecaten, het Engelse werk of Eekhout. Herfstige foto’s in de stad zijn trouwens ook prachtig: ook in de stad vind je natuur die prachtig verkleurt in de herfst! Op plekken waar het in de winter wat koel en flets van kleur is, kun je uitpakken met een mooie sjaal of grofgebreid vest.

Licht  & regendruppels

met kans op foto’s

Gelukkig kan ik het aantal keer dat een fotoshoot in het water viel op één hand tellen. Zelfs toen hebben we de sessie gewoon verzet naar later op de dag. Bij het plannen van een fotoshoot met wisselvallige weersverwachtingen kun je in Zwolle gelukkig ook alle kanten op. Er zijn veel plekken met hoge bomen en veel begroeiing. Ze zorgen voor beschutting, maar ook voor een natuurlijke filter van het licht. Op hele zonnige dagen kies ik ook graag voor een uitwijkmogelijkheid. We houden dan twee opties aan en beslissen kort van tevoren. Zelfs met regenachtig weer probeer ik de fotoshoot buiten te doen, tussen de buien door of door het tijdstip uit te stellen. Het licht buiten is vaak gewoon het mooiste en bij de binnenlocaties is de sfeer en inrichting vrij bepalend.

Van dagen met een strakblauwe lucht, zon en bloeiende natuur word ik helemaal blij, maar voor fotografie zijn dit niet de meest ideale omstandigheden. Hard zonlicht is niet echt een goed ingrediënt voor mooie foto’s, al kun je hier met een goede techniek en nabewerking wel rekening mee houden. Plekken waar je als fotograaf kan ‘schuilen’ voor fel licht vind je bijvoorbeeld bij Molecaten in het bos, bij park Eekhout, het Engelse werk, de Potgietersingel of in het Westerveldse bos.

Met bewolking heb je eigenlijk veel meer mogelijkheden. Als je kiest voor een plek met natuur, dan kun je gaan voor de velden achter het PEC stadion, in Herfte. Liever een stadse vibe, dan heb je de Kromme Jak of de Thorbeckegracht. Liever meer weidse foto’s, kies dan de velden van het Westerveldse bos kiezen of de oevers van de IJssel.

Zwolle heeft het gelukkig allemaal.

Aan mij de taak om aan jou de juiste vragen te stellen. Dan kiezen we een plek die perfect past bij de sfeer en setting die jij graag terugziet.

Het mooie is dat ik je kan verwijzen naar mijn Instagram of Facebook, waar je heel veel van de hieronder genoemde locaties terugziet. Dan heb je er meteen een beeld bij!

Kromme Jak

stads, Haarlemse touch, oud, knus

Thorbeckegracht

oud, water, historische bouw, stadse uitstraling

Park Eekhout

oud stadspark met sfeer

Engelse werk

natuur, weids, seizoenen goed zichtbaar, geschikt voor grote groepen

Herfte

Landerijen achter het PEC stadion – weidse natuur

Westerveldse bos

hoog gras, weidsheid, landelijk, water

Wipstrik

Jaren ’30 wijk met natuur en mooie bomen

Ook vlak buiten Zwolle zijn prachtige locaties te vinden

Sahara Ommen

wat verder van Zwolle, maar een bijzondere sfeer met wit zand en naaldbomen

Molecaten

bos bij Hattem met veel groenblijvende naaldbomen en mos

Waterstraat / Steenstraat

Vol karakter, kleurrijk, stads

Uiterwaarden Ijssel

hoog gras, weidsheid, landelijk, waterrijk

Ter Pelkwijkpark

Weids, gras, monumentale panden, goed licht

Fontein Sassenpoort

Stads, monumentaal, groen, sfeervol

Wijde Aa

Weids, licht, waterrijk en heel groen

Gewoon kennismaken?

neem contact op

Jouw verhaal, sprekend in beeld gebracht zonder woorden.
Zoek jij een enthousiaste en persoonlijke fotograaf? Een die meedenkt met jouw eigen wensen, maar die ook handvatten geeft om die unieke fotoreeks te maken?
Laten we kennismaken!