Met hart en ziel

Spontaan, eerlijk, eigenwijs, creatief, verantwoordelijk, perfectionistisch en eigenzinnig. Een aantal begrippen die mij vatten, als mens, als moeder en als fotograaf. Ik word dolgelukkig van het afleveren van mooie fotoreeksen waar ik mijn hart en ziel in leg. Ook van cadeautjes inpakken, windkracht 9 en sushi met véél wasabi word ik heel blij. Ik woon met mijn man, zoon Tieme en dochter Pim in het mooie Zwolle.

De kleine momenten

zijn eigenlijk de grootste

Er is weinig waar ik graag vroeg voor opsta, maar voor fotograferen doe ik dat met liefde. Het geeft mij zoveel energie en levenslust als mijn cameratas klaarstaat en ik naar een pasgeboren baby’tje mag, of wanneer ik met een gezin samenkom in het bos. Fotograferen omvat voor mij zoveel meer dan wat je met het oog waarneemt.
Ik ga voor de kleine momenten, de fracties van een seconde en de binnenpretjes.

De vonk sloeg ruim tien jaar geleden over, toen ik mijn eerste camera kocht. Ik won een aantal prijzen met wedstrijden, waaronder drie reizen. Dat gaf mij de doorslag dat fotografie mijn roeping is. Gaandeweg fotografeerde ik alles wat los en vast zat, tot één thema mijn volledige aandacht kreeg: mensen en hun verhalen. Gezichten blijven mij boeien. Ik heb zelf ook twee mensjes op de wereld gezet, Tieme en Pim (een meisjesPim). Hen zet ik ook graag in de spotlight. Gelukkig zijn ze dat nog niet zat! Over spotlight gesproken: ik fotografeer het liefst zonder poespas, gewoon ‘zoals het is’. Mijn fotografie kenmerkt zich door het natuurlijke licht en een puurheid die ik heel belangrijk vind. Dat kan zowel binnen- als buitenshuis zijn.
Ik vind het heel gaaf om de omgeving, het decor, echt te laten samensmelten met de mensen voor mijn lens. Ik geloof gewoon niet dat ik dit ooit zat ga worden!

Perfect imperfect

Er mag geleefd worden!

‘Let niet op de rommel’. Een veelgehoorde uitspraak. Als je net een kindje hebt gekregen, dan is het vaak geen prioriteit om beddengoed te strijken. Waarom zouden we dat dan zo laten lijken? Zo ís het toch gewoon? Natuurlijk let ik er als fotograaf wel op of er storende elementen in beeld zijn. Daar valt altijd een mouw aan te passen.
Niet alles hoeft perfect; juist die imperfecties maken jullie verhaal zo echt en tastbaar. En natuurlijk wil je zelf op je leukst in beeld. Ook daar help ik bij! Zelf heb ik foto’s waarop ik als kind aangekleed ben met een gele broek met aardbeien en een grote witte kraag. Mijn mond zat vol met drop. Niet de mooiste foto, maar wél een van de leukste. Zo was het. Mijn camera ligt vaak binnen handbereik. Je weet tenslotte nooit wanneer de kinderen ineens iets uit zichzelf iets heel grappigs ondernemen. Ik hou er stiekem van om me ook een beetje aan die beelden vast te houden, want zeker nu ik zelf kinderen heb ervaar ik hoe de tijd vliegt.

Zullen we kennismaken?

neem contact op!

Jouw verhaal, sprekend in beeld gebracht zonder woorden.
Zoek jij een enthousiaste en persoonlijke fotograaf? Een die meedenkt met jouw eigen wensen, maar die ook handvatten geeft om die unieke fotoreeks te maken?
Je hebt haar gevonden.