Skip to main content
 

Met hart en ziel

Spontaan, eerlijk, eigenwijs, creatief, verantwoordelijk, perfectionistisch en eigenzinnig. Een aantal begrippen die mij vatten, als mens, als moeder en als fotograaf. Ik word dolgelukkig van het afleveren van verhalende fotoreeksen waar ik mijn hart en ziel in leg. Ook van cadeautjes inpakken, windkracht 9 en sushi met véél wasabi word ik heel blij.

De kleine momenten

zijn vaak de grootste

Er is weinig waar ik graag vroeg voor opsta, maar voor fotograferen doe ik dat met liefde. Het geeft mij zoveel energie en levenslust als mijn cameratas klaarstaat en ik naar een pasgeboren baby’tje mag, of wanneer ik met een gezin samenkom in het bos. Fotograferen omvat voor mij zoveel meer dan wat je met het oog waarneemt. Ik draai warm voor de kleine momenten, de fracties van een seconde en de binnenpretjes.

De vonk sloeg ruim tien jaar geleden over, toen ik mijn eerste camera kocht. Ik won een aantal prijzen met wedstrijden, waaronder drie reizen. Dat gaf mij de doorslag dat fotografie mijn roeping is. Ik fotografeerde toen alles wat los en vast zat, tot één thema mijn volledige aandacht kreeg: mensen en hun verhalen. Gezichten blijven mij boeien.

Mijn fotografie kenmerkt zich door het natuurlijke licht en een eerlijkheid die ik heel belangrijk vind. Dat kan zowel binnen- als buitenshuis zijn.
Als de omgeving, het decor en de styling samenkomen en de beeld in evenwicht is, ben ik helemaal gelukkig. Ik geloof gewoon niet dat ik dit ooit zat ga worden!

Een echte Gooise

Blauwvinger

Sinds het voorjaar van 2007 heeft Zwolle mijn hart gestolen en verhuisde ik hierheen vanuit Hilversum. Mijn man Daan verliet toen Almere, om met mij in Zwolle te gaan wonen. We zijn sinds 2005 bij elkaar en in 2014 getrouwd.

De ‘vibe’ van de Zwolle trok mij enorm aan en dit is waar ik nu ook heel veel en graag fotografeer. Het is er enorm gezellig, maar ook op fotografisch vlak heeft de stad veel te bieden. Oké, er moest ook gestudeerd worden. De studie Journalistiek vond ik ontzettend saai, daarom heb ik de switch naar de kunstacademie gemaakt en deze afgerond.

Mijn kinderen zijn overigens met trots echte Blauwvingers, maar ik voel me, ondanks de Gooise roots, inmiddels toch ook wel echt een Zwolse. Ken je de term ‘blauwvinger’ niet? Zoek ‘m maar eens op.

Kiezen & delen

In Zwolle woon ik samen met Daan en onze zoon Tieme (’16) en dochter Pim (’19). We hebben twee poezen, Mus en Pom, die het huis geregeld te druk en luid vinden. We wonen in een huis uit 1928 in een heerlijke wijk dichtbij het centrum. Tieme is super creatief, gevoelig en een wilde. Pim is een poppenmoeder, een driftkikker en een knuffelbeer. In mijn werk helpt het enorm dat ik zelf kinderen heb. Het communiceren gaat zoveel makkelijker, omdat ik veel beter weet wat hun aandacht trekt. Tieme en Pim fotografeer ik elk seizoen wel een keer. Hieronder zie je ze.

Perfect imperfect

Er mag geleefd worden!

‘Let niet op de rommel’ – ik hoor het vaak. Maar wie middenin het gezinsleven staat weet hoe chaotisch het kan zijn. Vooral als je net een kindje hebt gekregen, dan heeft strijken geen prioriteit. Waarom zouden we dat dan zo laten lijken? Zo ís het toch gewoon? Natuurlijk houd ik als fotograaf de storende elementen buiten beeld en help ik om orde te scheppen in de hoeken die in beeld komen. Juist die imperfecties maken jullie verhaal zo echt en tastbaar!

Natuurlijk wil je zelf ook op je voordeligst in beeld. Ook daar help ik bij! Zelf heb ik foto’s waarop ik als kind aangekleed ben met een gele broek met aardbeien en een grote witte kraag. Mijn mond zat vol met drop. Niet de mooiste foto, maar wél een van de leukste. Zo was het. Mijn camera ligt vaak binnen handbereik. Je weet tenslotte nooit wanneer de kinderen ineens iets uit zichzelf iets heel grappigs ondernemen. Ik hou er stiekem van om me ook een beetje aan die beelden vast te houden, want zeker nu ik zelf kinderen heb ervaar ik hoe de tijd vliegt.

Zakelijke fotografie

Vanuit concept

Buiten gezinsfotografie en persoonlijke portretten fotografeer ik sinds een paar jaar ook met veel passie voor zelfstandig ondernemers en bedrijven. Zakelijke fotografie dus, maar op een super persoonlijke manier.

Ik ga hierbij heel anders te werk dan bij de korte gezinsshoots waar ik juist veel gebruik maak van spontaniteit en alles dat voorhanden is. Het werken vanuit het hart van een organisatie maakt de foto’s uniek en dat laat zo’n bedrijf echt opvallen. Van nature ben ik gek op mensen- en diepteverhalen. Daarom is het voor mij een sport om die kern naar boven te krijgen zodat de stockfoto’s de deur uit kunnen en zakelijke fotografie persoonlijk kan worden ingezet.

Zullen we kennismaken?

neem contact op!

Jouw verhaal, sprekend in beeld gebracht zonder woorden.
Zoek jij een enthousiaste en persoonlijke fotograaf? Een die meedenkt met jouw eigen wensen, maar die ook handvatten geeft om die unieke fotoreeks te maken?
Je hebt haar gevonden.