Skip to main content

Samen sterk

Sinds oktober 2022 heb ik mij aangesloten bij het landelijke team van fotografen bij Stichting Earlybirds. Op vrijwillige basis fotografeer ik sindsdien premature baby’tjes op de Nicu (neonatologische afdeling) van het Isala in Zwolle.

Niet altijd, maar vaak is de vroeggeboorte onverwacht. In alle gevallen is deze periode erg overweldigend voor de ouders. Het zijn hele onzekere weken (en maanden), met vaak gependel tussen huis en ziekenhuis. Soms met grotere kinderen thuis of verblijven in het Ronald McDonald-huis. Als ervaren fotograaf wil ik de ouders daarom een lichtpuntje brengen. De foto’s dienen als herinnering, als naslagwerk van deze periode waarin alles in een waas wordt beleefd. Voor de ouders én voor het kindje.

Ken jij ouders van een prematuur kindje of iemand die om medische redenen te vroeg zal gaan bevallen? Mogelijk kunnen zij t.z.t. ook zo’n mooie fotoreportage aanvragen. Foto’s laten maken is niet iets waar ouders meteen aan denken wanneer zoiets hen overkomt, dus als vriend of familie kun je het zeker eens aankaarten als jij met de stichting bekend bent. Aanmelden gaat eenvoudig via de website en wij fotografen komen met een hart vol liefde die kant op!

Blog EarlyBirds